Home

Какво е seo оптимизация на сайт

Здравейте,
Казвам се Атанас Атанасов и съм SEO специалист. Уча се и практикувам от повече от 9 години, откъдето са ми и основните доходи. Създадох този SEO блог с цел да споделя малка част от знанията си с Вас.

Какво са търсещи машини?

Това са сайтове имащи за цел да съберат максимално количество информация с цел представянето и пред търсещият човек или краен потребител. Те работят чрез роботи, кодирани от специалисти, които най-основно имат за цел да извлекат съдържанието на сайтовете и да ги подредят по релевантност (подобие). През последните 4 години се наложи въвеждането на допълнителни роботи, с цел подобряване на качеството на търсене, за които ще спомена по-късно.
Най-използваната търсеща машина в световен мащаб, както и за България е Google.
Всеки сайт имащ в себе си поле за търсене е сам по себе си търсеща машина или има вградена такава. Тъкмо заради това, SEO не означава и никога не е означавало оптимизация само за Google, Yahoo..., както много хора ще се опитат да ви убедят, но в общи линии основната цел на SEO е именно класиране в Google.

Какво е SEO?

SEO или Search Engine Optimization е процес, който буквално преведено на български означава оптимизиране за търсещи машини. Целта на оптимизацията е "класиране" на по-горна позиция на сайт за приток на посетители или клиенти. Това е сложен процес, който зависи от много фактори и трябва да премине през няколко етапа. Оптимизирането на сайт за роботите на търсещите машини понякога се разминава с оптимизирането за крайният потребител, така че целта при правилното оптимизиране е баланс между двете.

В този блог ще се опитам да обясня процеса на оптимизиране на сайт в общи линии, стъпка по стъпка и ще се опитам да го направя достъпен както за начинаещи така и ще "пусна" някои трикове за напреднали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар